Hamburgerbowl met orzo
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, Parmigiano Reggiano en bruschettadip

We hebben de Italiaanse groentemix alvast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze heerlijke maaltijd al binnen 15 minuten op tafel!

Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

2 piece

Mini beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

40 g

Bruschetta spread

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3315 kJ
Calories792 kcal
Fat41 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate68.3 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein32.7 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Orzo koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de orzo.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de kleine burgers met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten.
  • Draai de burgers om en voeg de groentemix toe. Bak 5 - 6 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
  • Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Kaas mengen
3
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
  • Roer de groene pesto en de helft van de Parmigiano Reggiano door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de kommen of diepen borden.
  • Verdeel de groenten, de kleine burgers en de bruschettadip erover.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.