Hamburgerbowl met orzo
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, Grana Padano en bruschettadip

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Allergens:
Wheat
Egg
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

2 piece

Mini beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

40 g

Bruschetta spread

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

100 g

Passata

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3765 kJ
Calories900 kcal
Fat47.5 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate77.9 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein34.3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Orzo koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de orzo. Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 6 minuten.
Groenten bakken
2
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, Siciliaanse kruiden en suiker toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng op smaak met peper en zout. Laat 1 minuut sudderen.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers 2 - 3 minuten per kant.
Afmaken
3
  • Roer de groene pesto en de Grana Padano door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over kommen of diepe borden.
  • Leg de groenten, burgers en de bruschettadip erop. 

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.