Harira is een Noord-Afrikaanse soep op basis van linzen, tomaten en kikkererwten. Door de kikkererwten te roosteren geef je een extra crunch aan dit gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ can
Lentils
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
1 cm
Fresh ginger
5 g
Fresh flat leaf parsley
40 g
Labneh
½ can
Chickpeas
2 piece
Wholewheat pita bread
(Contains Wheat)
¼ sachet(s)
BBQ spice rub
20 g
Chopped dates
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de gember. Snipper de ui grof. Snijd de wortel in plakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gember, ui, wortel en dadelstukjes toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 200 ml water per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Dep de helft van de kikkererwten droog met keukenpapier. De andere helft gaat later in de soep. Voeg de droge kikkererwten toe aan een kom en meng met 1/4 el olijfolie per persoon en de BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Spreid de kikkererwten uit over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
Bak de pita's 6 – 8 minuten mee in de oven, of tot ze goudbruin kleuren, of rooster de pita's in een broodrooster. Hak de verse bladpeterselie grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Voeg de Afrikaanse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer de linzen en overige kikkererwten door de soep. Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveer de soep in een diep bord. Garneer met de geroosterde kikkerertwen en werk af met de verse bladpeterselie en labne. Serveer de pita's ernaast.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.