Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus
Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

met rijst, geglaceerde wortel en verse kruiden

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

75 g

White long grain rice

½ piece

Garlic

1.5 piece

Carrot

¼ piece

Lime

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

15 g

Harissa

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

30 milliliters

Water

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2521 kJ
Calories603 kcal
Fat15.9 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate82.9 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein27.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
  • Snijd de wortel in dunne staafjes van 5 cm lang.
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Een deel van de knoflook wordt rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak dan alle knoflook mee in de volgende stap.

Wortel bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe.
  • Bak de wortel en de helft van de knoflook, afgedekt, 7 - 10 minuten (zie Tip).
  • Haal het deksel van de pan, roer de Midden-Oosterse kruiden en de honing erdoor en bak nog 1 minuut.

Tip: De wortels zijn nu al dente. Bak ze 3 - 5 minuten langer als je ze zachter wilt hebben.

Vis bakken
3
  • Verhit de roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de wortel en de vis erbovenop en besprenkel met de harissa. 
  • Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met yoghurtsaus en 1 limoenpartje per persoon.