Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas
Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

met groene salade en pompoenpitten

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Potato rounds

½ pack

Lentils

½ piece

Leek

1 piece

Carrot

¼

Tomato paste

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 teaspoon

Belgian spice mix

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

30 g

Lamb's lettuce

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3192 kJ
Calories763 kcal
Fat43.6 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate61.2 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber15 g
Protein24.5 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Strainer
Large wok or sautépan
Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen voorbakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 - 10 minuten, of tot de aardappelen beetgaar zijn.

Groenten bereiden
2

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Halveer de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne halve ringetjes. Halveer de wortel en snijd in dunne halve maantjes. Verhit in een grote wok of hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de linzen, 1 tl tomatenpuree per persoon en de helft van Belgische kruidenmix toe en stoof 3 - 5 minuten verder. Blus af met de sojasaus, mosterd en suiker.

Roomsaus bereiden
3

Meng in een kom de kookroom met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Ovenschotel samenstellen
4

Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 – 25 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en gratineer.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de salade met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 

Serveren
6

Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.