Haute-dog van chimayworst

Haute-dog van chimayworst

met witlofsalade en een crumble van peperkoek

Deze haute dog eet je met het pinkje omhoog. Geen 'gewone' varkensworst, maar eentje met chimaykaas erin maakt deze hotdog zo speciaal. Deze smeuïge, authentieke abdijkaas past perfect bij de zoete peperkoek-crumble. Serveer met een heerlijk Belgisch witlofslaatje erbij et voilà: serviette op de schoot, trappistje erbij en genieten maar!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

½ unit

Peperkoek

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1 unit

Witlof

½ unit

Appel

20 g

Veldsla

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3335 kJ
Calories797 kcal
Fat49 g
Saturated Fat17.2 g
Carbohydrate63 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein23 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.

Chimayworst bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de chimayworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Crumble maken
3

Snijd de peperkoek in zeer dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Leg de ciabatta op dezelfde bakplaat en bak 5 – 7 minuten in de oven.

Snijden en mengen
4

Snijd de harde onderkant van het witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snipper het witlof fijn. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Haute-dog maken
5

Houd 4 schijfjes appel per persoon apart. Meng het fijngesneden witlof en de overige appel door de honingmosterdvinaigrette. Snijd de ciabatta aan de bovenkant in tot ongeveer de helft (snijd hem dus niet via de zijkant open!). Verdeel een beetje veldsla en de gebakken rode ui over de broodjes en leg de chimayworst erop. Steek de plakjes appel erbij. Garneer de haute-dog naar smaak met mosterd en verkruimel de peperkoek eroverheen.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de witlofsalade met appel erbovenop. Serveer met de haute dog.