Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas
Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

10 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze chewy havermoutkoekjes krijgen hun zoetheid onder andere van gedroogd fruit. Bak deze week een trommel vol: perfect voor als je wat extra energie nodig hebt rond theetijd.

Allergens:
Egg
Gluten
Wheat
Oats
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Egg

(Contains Egg)

400 g

Oat dough mix

(Contains Gluten, Wheat, Oats, Milk May be present Sesame, Egg, Soy, Tree nuts)

1 sachet(s)

Ground cinnamon

50 g

Chopped dates

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

2 tube

Peanut butter

Not included in your delivery

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1008 kcal
Energy (kJ)4217 kJ
Fat22.06 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate177.87 g
Sugar96.5 g
Dietary Fiber7.82 g
Protein18.13 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Plastic Wrap
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Weeg de juiste hoeveelheid havermix af. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en de dadelstukjes.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de roomboter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg in het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 4 cm. Haal het folie eraf en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.

Bakken
4

Bak de havermoutkoekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de havermoukoekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden: zo worden ze weer lekker knapperig.