Hawaïaanse kip met rijst, ananas en frisse komkommersalade
Hawaïaanse kip met rijst, ananas en frisse komkommersalade

Hawaïaanse kip met rijst, ananas en frisse komkommersalade

Kip Hawaï is een tropisch gerecht dat je gemakkelijk zelf kunt maken. Door de kip te marineren in het sap van de ananas wordt deze zoet en kan met gemak de pittige rode peper aan!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 unit

Ananasringen

⅓ can

Tomatenpuree

100 g

Kippendijstukjes

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Komkommer

60 g

Pandanrijst

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2473 kJ
Calories591 kcal
Fat18 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate73 g
Sugar26 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd de gember fijn. Snijd de ananasringen in stukjes van 2 cm en bewaar het sap.

Kipfiletreepjes marineren
2

Doe de rode ui, knoflook, gember en de ananas met het sap in een kom. Meng met de tomatenpuree en de kippendijfiletreepjes en breng op smaak met peper en zout. Laat de kippendijfiletreepjes minimaal 10 minuten marineren (zie tip).

Groenten snijden
3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

Komkommersalade maken
4

Voeg de rijst toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie tip). Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen de komkommer met de witte wijnazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Verwarm de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de paprika, gemarineerde kip en 2 el water per persoon toe. Stoom de kip afgedekt 5 - 7 minuten gaar op laag vuur.

Serveren
6

Serveer de kip Hawaï met de rijst en serveer met de komkommersalade. Aloha!