Kip Hawaï is een tropisch gerecht dat je gemakkelijk zelf kunt maken. Door de kip te marineren in het sap van de ananas wordt deze zoet en kan met gemak de pittige rode peper aan!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1 unit
Ananasringen
⅓ can
Tomatenpuree
100 g
Kippendijstukjes
¼ unit
Rode peper
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Komkommer
60 g
Pandanrijst
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd de gember fijn. Snijd de ananasringen in stukjes van 2 cm en bewaar het sap.
Doe de rode ui, knoflook, gember en de ananas met het sap in een kom. Meng met de tomatenpuree en de kippendijfiletreepjes en breng op smaak met peper en zout. Laat de kippendijfiletreepjes minimaal 10 minuten marineren (zie tip).
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Voeg de rijst toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie tip). Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen de komkommer met de witte wijnazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de paprika, gemarineerde kip en 2 el water per persoon toe. Stoom de kip afgedekt 5 - 7 minuten gaar op laag vuur.
Serveer de kip Hawaï met de rijst en serveer met de komkommersalade. Aloha!