Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
1 piece
Scallions
65 g
Jasmine rice
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
7.5 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
⅕
Tomato paste
4 piece
Egg
1 piece
Beef-pork burger
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Flour
100 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Weeg de rijst af en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en het witte deel van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten mee.
Tip: Je kunt ook gerust alle rijst koken en 2/3 serveren. Gebruik de overige rijst de volgende dag in een soep of lunchsalade. Ben je toch een grote eter, serveer dan alle rijst bij dit gerecht.
Meng ondertussen de bouillon in een grote kom met per persoon: 10 ml sojasaus, 1/2 zakje worcestershiresaus, 1/2 el bloem, 1/2 el suiker en 1/2 el tomatenpuree. Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de champignons en breng aan de kook. Kook de saus 5 - 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door tot de saus indikt. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal deze uit de pan en bewaar apart.
Zet de koekenpan van het spiegelei terug op middelhoog vuur. Bak de hamburgers 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van het spiegelei? Voeg dan nog een klein klontje boter toe.
Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de champignonsaus over de hamburger. Serveer met het spiegelei en garneer het gerecht met het groene deel van de bosui.