Hake with Mediterranean-style Stewed Peppers
Hake with Mediterranean-style Stewed Peppers

Hake with Mediterranean-style Stewed Peppers

with fried baby potatoes and Leccino olives

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

200 g

Baby potatoes

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

10 g

Leccino olives

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2187 kJ
Calories523 kcal
Fat22.1 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate52.9 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein26.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?

 

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur. 

Vis bakken
4

Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken heekfilet erbij. Besprenkel de heekfilet met zwarte balsamicoazijn naar smaak.