Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino-olijven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Bell pepper
1 piece
Garlic
1 piece
Onion
200 g
Baby potatoes
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
10 g
Leccino olives
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg de zwarte balsamicoazijn en suiker toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.
Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de leccino-olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de vis erbij. Besprenkel de vis met zwarte balsamicoazijn naar smaak.