Heekfilet in vadouvan-curry
Heekfilet in vadouvan-curry

Heekfilet in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op Indiase curry. Het resultaat: een zoete en subtiel rokerige curry die weer helemaal in opmars is.

Allergens:
Mustard
Soy
Wheat
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Courgette

75 g

Basmati rice

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

¼ piece

Lemon

½ piece

Onion

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3163 kJ
Calories756 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate80.3 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein31.4 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gember, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
  • Dep de heek droog en snijd in stukken van 2 cm.
Curry afmaken
3
  • Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de heek en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?