Heekfilet met dikke friet
Heekfilet met dikke friet

Heekfilet met dikke friet

met frisse komkommer-dillesalade

Je geeft de heek een originele twist met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergens:
Fish
Sesame
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Skin-on fries

¼ piece

Lemon

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

¼ piece

Onion

¼ head

Butter lettuce

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

¼ piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3319 kJ
Calories793 kcal
Fat47.1 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate59.8 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein29 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Zester
Large Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Friet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de dikke friet over een met bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Breng op smaak met zout.
Dressing maken
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook en 1/4 tl citroenrasp per persoon.
  • Snipper de ui en snijd de dille fijn.
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie met de mosterd, honing, dille, ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de botersla grof.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. 
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Bestrooi met de gomasio.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor het serveren de komkommer en de sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Verdeel de vis met de salade en de frietjes over de borden.
  • Serveer met de knoflookmayo en overige citroenpartjes.