Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

met ravigotesaus

In dit zomerse gerecht worden knapperige paprika-aardappelen uit de oven gecombineerd met een gebakken visje en zoete mais met bieslook. Is het warm genoeg om buiten te eten? Bereid de kolfjes dan op de barbecue voor een lekkere rooksmaak!

Allergens:
Fish
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Maiskolf

250 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

5 unit

Verse bieslook

(May be present Celery)

40 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3439 kJ
Calories822 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate69 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber0 g
Protein28 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Maispakketje maken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Haal de bladeren van de maiskolf en was hem. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de helft van de boter erover, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen.

Aardappelen snijden
2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken in de oven
3

Leg de maiskolven op de bakplaat naast de aardappelen en zet met de aardappelen in de oven. Bak ze samen in 30 minuten gaar. Schep de aardappelen tussendoor een paar keer om.

Bieslook snijden
4

Snijd of knip de bieslook fijn.

Vis bereiden
5

Verhit wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie en roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de heekfilet 1 - 2 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak nog 1-2 minuten op de andere kant (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de krokante ovenaardappelen en de heekfilet over de borden en serveer met de maiskolf. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open, er komt hete stoom uit! Garneer de maiskolven met de bieslook en serveer het gerecht met de ravigotesaus.