In dit zomerse gerecht worden knapperige paprika-aardappelen uit de oven gecombineerd met een gebakken visje en zoete mais met bieslook. Is het warm genoeg om buiten te eten? Bereid de kolfjes dan op de barbecue voor een lekkere rooksmaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Maiskolf
250 g
Vastkokende aardappelen
½ teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains Fish)
5 unit
Verse bieslook
(May be present Celery)
40 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 210 graden. Haal de bladeren van de maiskolf en was hem. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de helft van de boter erover, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen.
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de maiskolven op de bakplaat naast de aardappelen en zet met de aardappelen in de oven. Bak ze samen in 30 minuten gaar. Schep de aardappelen tussendoor een paar keer om.
Snijd of knip de bieslook fijn.
Verhit wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie en roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de heekfilet 1 - 2 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak nog 1-2 minuten op de andere kant (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krokante ovenaardappelen en de heekfilet over de borden en serveer met de maiskolf. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open, er komt hete stoom uit! Garneer de maiskolven met de bieslook en serveer het gerecht met de ravigotesaus.