Heekfilet met risotto van orzo
Heekfilet met risotto van orzo

Heekfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Wheat
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Venkel

½ unit

Courgette

¼ unit

Citroen

20 g

Spekblokjes

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2913 kJ
Calories696 kcal
Fat23 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate78 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Vis bakken en serveren
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken heekfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.