Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Venkel
½ unit
Courgette
¼ unit
Citroen
20 g
Spekblokjes
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains Fish)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes
Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken heekfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.