Heekfilet met risotto van orzo
Heekfilet met risotto van orzo

Heekfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ piece

Fennel

¼ piece

Lemon

25 g

Bacon lardons

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Skin-on hake fillet

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories675 kcal
Energy (kJ)2823 kJ
Fat24.3 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate70.3 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein40.1 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Snijd de citroen in schijfjes.
Spekjes bakken
2
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en wortel 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Vis bakken
3
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekreepjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant.

Weetje: Vis is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.

Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Knijp 1 citroenschijfje per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige citroenschijfjes.