Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes
Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes

Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei en wortel

Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Haal het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

1 piece

Leek

25 g

Bacon lardons

½ piece

Carrot

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

30 milliliters

Water

¼ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2463 kJ
Calories589 kcal
Fat23.2 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate58.6 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein30 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de gewone en zoete aardappelen en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was de wortel, gewone en zoete aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. 

Stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de prei 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de wortel, gewone en zoete aardappelen in 12 - 15 minuten gaar in de pan. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei, de mosterd en de helft van de spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de vis erop. Garneer met de spekreepjes.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.