Heekfilet met zoetzure paprikastoof
Heekfilet met zoetzure paprikastoof

Heekfilet met zoetzure paprikastoof

Met olijven en gebakken aardappelen

Heekfilet is zacht en mild van smaak, wat het een toegankelijke vis maakt. Je serveert de heek vandaag met een paprikastoof. Door de paprika lang te bakken, wordt deze heel zacht en veel zoeter van smaak. De olijven zorgen voor een lekker hartig accent.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

15 g

Leccino olijven

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1.25 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3012 kJ
Calories720 kcal
Fat36 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate66 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein25 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Casserole with Lid
Paper Towel
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika snijden
1

Snijd de rode paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten.

Paprika bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de paprika 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 6 – 8 minuten op middelmatig vuur.

Aardappelen bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een andere hapjespan met deksel en bak de aardappelen in 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur goudbruin. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij met het vel naar boven. Serveer samen met de dressing en besprenkel de heekfilet met de dressing naar wens.