Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) Zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains Fish)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
1 pinch
Nootmuskaat
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Mosterd
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.
Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg op de tomaten. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de heekfilet en cherrytomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.