Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten

Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) Zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Soy
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1 pinch

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories585 kcal
Energy (kJ)2447 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate48 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Oven Dish
Paper Towel
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

Mosterdsaus maken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

Heekfilet bakken
3

Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg op de tomaten. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de heekfilet en cherrytomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.