Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2 piece
Tomato
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
2.5 g
Fresh curly parsley
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in kleine partjes.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de ui en de olijfolie. Breng op smaak met peper.
Voeg de tomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg de heekfilet op de tomaten. Besmeer de heekfilet met de overige mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Weetje: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de heekfilet en tomaten erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.