Koolvis uit de oven met mosterd-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis uit de oven met mosterd-sojasaus

Koolvis uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2352 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Bakpapier
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

Mosterdsaus maken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de ui en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Koolvis bakken
3

Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de vis droog met keukenpapier en leg de vis op de tomaten. Besmeer de vis met de overige mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Weetje: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de vis en cherrytomaten erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.