De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pollock
(Contains Fish)
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
125 g
Red cherry tomatoes
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
1
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de ui en de olijfolie. Breng op smaak met peper.
Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de vis droog met keukenpapier en leg de vis op de tomaten. Besmeer de vis met de overige mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Weetje: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de vis en cherrytomaten erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.