Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm

Een vispakketje is een van de favoriete bereidingswijze van Thomas. Het is een gezonde manier om vis te bereiden én gemakkelijk om te maken. Wil je nog sneller klaar zijn? Kook dan de aardappelen 10 minuten voor. Je hoeft de aardappelen dan nog maar 10 minuten te bakken.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

300 g

Roodschillige aardappelen

150 g

Sperziebonen

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Citroen

75 g

Mini-romatomaten

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories560 kcal
Energy (kJ)2343 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.

Bak de aardappelen.
2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

3

Verwijder ondertussen de topjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 - 7 minuten in de pan met deksel. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snijd de citroen.
4

Snijd de knoflook in dunne plakken. Snijd de citroen doormidden, snijd de helft van de citroen in schijven en pers de andere helft uit. Snijd de mini romatomaten doormidden.

Leg de romatomaten bovenop de heekfilet.
5

Verdeel de sperziebonen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, de knoflook, de romatomaten, 2 schijfjes citroen per persoon en de overige tijm. Besprenkel met de overige olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, 2 el water per persoon, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Verdeel de aardappelen en vispakketjes over de borden.
6

Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met het vispakketje.