Heldere oosterse noedelsoep met boekweitnoedels, paksoi, cashewnoten en een ei
Heldere oosterse noedelsoep met boekweitnoedels, paksoi, cashewnoten en een ei

Heldere oosterse noedelsoep met boekweitnoedels, paksoi, cashewnoten en een ei

Een heldere noedelsoep met een verrassende inhoud: paksoi, paprika, sereh en een gekookt eitje. De cashewnoten zorgen voor een bite en de sojasaus voor een zoute twist.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Paksoi

1 unit

Rode paprika

¼ unit

Limoen

½ teaspoon

Gemalen citroengras

2 unit

Ei

(Contains Egg)

60 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

600 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2414 kJ
Calories577 kcal
Fat26 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt9.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paksoi klein en houd het witte deel apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de limoen uit.

Aanbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, de paprika en sereh toe en roerbak 2 minuten.

Ei koken
3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg eventueel meer water toe.

Op smaak brengen
5

Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe aan de soeppan. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer op de soep. Bestrooi met de cashewnoten.