De rammenas is famillie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft hij een frisse en bittere smaak. Deze week eet je hem in een Thaise currysoep wat zorgt voor een fris geheel. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan fijngeraspt in een rauw-kost salade of misschien gekookt in een stamppot.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
¼ unit
Rammenas
25 g
Rode currypasta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Wijtingfilet met huid
(Contains Fish)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne halve plakjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammanas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.
Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op de soep smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en serveer met de vis erop.