Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei
Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Hello Extra Veggie - Boekoeloekoeburger met gebakken ei

met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Oats
Celery
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

¼ piece

Onion

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

4 piece

Egg

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

2 piece

Bell pepper

60 g

Mesclun

1 piece

White bread roll

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

3 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3376 kJ
Calories807 kcal
Fat54.4 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate62 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber17.6 g
Protein14.5 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Large Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Oven rack lined with baking paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volg de aanwijzingen op de receptkaart en negeer de bereiding op de verpakking van de burgermix.

Boekoeloekoeburger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde Boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon 1 el van het geklutste ei en 1 el melk (zie TIP). Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt (zie TIP). Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: In dit recept kluts je eerst een ei, zodat je het makkelijker in eetlepels kunt toevoegen.

Salade maken
3

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de paprika en de mesclun salade, houd een beetje mesclun salade apart voor op het broodje. 

Boekoeloekoeburger bakken
4

Maak van de Boekoeloekoemix een kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de Boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

Honing-mosterdmayonaise maken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom (zie TIP)

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en 100 g aardappelen per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om... zie fun facts

Serveren
6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclun salade op het broodje. Leg de Boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.