De originele kapsalon eet je vaak met shoarma of döner, maar wij hebben gekozen voor kipgyros. Het vlees hebben we alvast voor je gekruid met onder andere een mix van paprikapoeder, oregano, komijn, kardemom en knoflook. Deze twist op de kapsalon is wat minder vet dan het origineel. In plaats van de knoflooksaus maak je bijvoorbeeld zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Knoflookteen
125 g
Cherrytomaten
2.5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
40 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
220 g
Kipgyros
50 g
Radicchio en ijsbergsla
1.5 tablespoon
Biologische karnemelk
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.
Meng voor de dressing in een saladekom 11/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.
Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.
Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet.