(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst
(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst

(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst

met feta, frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten en wij hebben er een gekruide varkensworst aan toegevoegd. Je zet de ovenschotel met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Rode ui

1.5 unit

Tomaat

½ unit

Paprika

10 g

Munt, oregano en peterselie

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Feta

(Contains Milk)

1 unit

Varkensworst met peterselie en knoflook

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

½ unit

Komkommer

1 tablespoon

Fles olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5015 kJ
Calories1199 kcal
Fat87 g
Saturated Fat31.9 g
Carbohydrate54 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein47 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Groenten snijden
2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, paprika, oregano en de helft van de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg vervolgens de aardappelen toe en meng het geheel goed door. Breek per persoon 2 eieren bovenop de groenten en aardappelen. Verkruimel de feta erboven en bak nog 10 – 15 minuten in de oven.

Varkensworst bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om. Meng in een kleine kom intussen de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen, eieren en worst over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus ernaast. Serveer de komkommersalade erbij.