(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en varkensworst als extra
(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en varkensworst als extra

(HelloExtra) Ovenschotel met groenten, ei en varkensworst als extra

met geitenkaas, frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten en wij hebben er een gekruide varkensworst aan toegevoegd. Je zet de ovenschotel met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

10 g

Munt, oregano en peterselie

¼ unit

Rode ui

1 unit

Tomaat

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Ei

(Contains Egg)

65 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Varkensworst met peterselie en knoflook

½ unit

Komkommer

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1052 kcal
Energy (kJ)4402 kJ
Fat68 g
Saturated Fat29.9 g
Carbohydrate59 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein48 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1 tl zout per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Groenten snijden
2

Snijd de peterselie fijn. Halveer de ui en snijd in in halve maantjes. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, knoflook, paprika en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg vervolgens de aardappelen toe en meng het geheel goed door. Breek per persoon 2 eieren bovenop de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erboven en bak nog 10 – 15 minuten in de oven.

Varkensworst bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen en eieren over de borden. Garneer met de peterselie. Serveer de komkommersalade ernaast.