(HelloExtra) Varkenshaaspuntjes in zoete marinade
(HelloExtra) Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

(HelloExtra) Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Met noedels en gebakken romaine sla

Vandaag marineer je de varkenshaaspuntjes zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India dat bestaat uit onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romainesla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

220 g

Varkenshaaspuntjes

1 tablespoon

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 teaspoon

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode ui

¼ unit

Limoen

½ unit

Krulandijvie

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Ketjap manis

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3738 kJ
Calories894 kcal
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate89 g
Sugar27.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein59 g
Salt6.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot dezebegint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 100 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.