Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Tags:
Comfort Food
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Venison steak

200 g

Potato gratin

(Contains Egg, Milk)

20 g

Cranberry chutney

½ piece

Shallot

25 g

Radicchio & romaine

65 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Mustard

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3274 kJ
Calories782 kcal
Fat53.6 g
Saturated Fat23.9 g
Carbohydrate39.5 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein32.5 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de hertenbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwijder het plastic van het gratinbakje. Bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot de gratin goudbruin kleurt.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de hertenbiefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Groenten snijden
2

Dep de hertenbiefstuk droog met keukenpapier. Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de hertenbiefstuk in de koekenpan. Bak de biefstuk 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Saus maken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 - 3 minuten, of tot de sjalot zacht is. Voeg de cranberrychutney en per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit, roer 1/2 el roomboter per persoon door de saus en breng goed op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/4 el mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelgratin over de borden. Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de gratin. Schenk de cranberry-balsamicosaus over het vlees en serveer met de salade.