Hertenbiefstuk met sjalottensaus
Hertenbiefstuk met sjalottensaus

Hertenbiefstuk met sjalottensaus

met wortel, spruitjes, cranberry's en rozemarijnaardappeltjes

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Allergens:
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Venison steak

200 g

Potato rounds

1 piece

Shallot

½ piece

Garlic

1 piece

Carrot

100 g

Brussels sprouts

10 g

Dried cranberries

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

½ sprig

Fresh rosemary

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

0.15 piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

50 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3660 kJ
Calories875 kcal
Fat46.2 g
Saturated Fat17.2 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar29.7 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein33 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Small sauce pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de hertenbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel. Halveer ondertussen de sjalot in de lengte en snijd in dunne ringen. Snijd de wortel in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik. Halveer de spruiten. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de rozemarijn fijn.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de hertenbiefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en verpakking.

In de oven
2

Kook de wortelschijfjes 10 - 15 minuten in de hapjespan met deksel. Kook de spruitjes de laatste 6 - 8 minuten mee, of tot ze nog net niet gaar zijn (zie Tip). Giet vervolgens af. Verspreid ondertussen de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Meng in een kleine kom de knoflook en rozemarijn met 1/2 el olijfolie per persoon. Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak in 15 - 17 minuten goudbruin.

Tip: Kook de spruitjes niet te lang, want dan werk je de beruchte “spruitjeslucht” in de hand. Heb je melk in huis? Voeg dan een scheutje toe aan het kookwater. Hierdoor voorkom je deze spruitjeslucht en verzacht je de smaak van de spruitjes een beetje. 

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat de saus zachtjes inkoken tot serveren.

Groenten bakken
4

Verhit, wanneer je de groenten hebt afgegoten,1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en spruiten toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg de gedroogde cranberry's en cashewstukjes toe en bak nog 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de hertenbiefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het eventuele bakvet van de biefstuk toe aan de sjalottensaus en meng door. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes. Schenk de sjalottensaus over het vlees. Serveer met de warme groenten.