Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse hertengehaktballetjes met Provençaalse kruiden geven met hun rijke smaak een verrassende twist aan dit recept.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Gluten
Wheat
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

6 piece

Provençal venison meatballs

(Contains Gluten, Wheat)

200 g

Potato wedges

200 g

Green beans

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

20 milliliters

Curry sauce

(Contains Mustard)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Flour

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

Mustard

75 milliliters

Water for the sauce

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2967 kJ
Calories709 kcal
Fat36.2 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate58.8 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber16.7 g
Protein28.2 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Pan with Lid

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes 13 minuten. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige zonnebloemolie toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een tweede hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 7 minuten.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
  • Roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de bloem in 1 minuut al roerend lichtbruin.
  • Voeg de barbecuesaus, currysaus en mosterd toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Roer goed door, verlaag dan het vuur en laat de saus 2 minuten inkoken (zie Tip).

Tip: Voeg een extra scheutje water toe als de saus te dik is.

Serveren
4
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de koekenpan en meng goed door de saus.
  • Serveer de aardappelen, sperziebonen en gehaktballetjes op borden.
  • Giet de overige saus eroverheen.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.