Couscous met hotdog van hert

Couscous met hotdog van hert

met cherrytomaten, courgette en geroosterde paprikasaus

Allergens:
Wheat
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

20 g

Roasted bell pepper sauce

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

65 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1995 kJ
Calories477 kcal
Fat14.7 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate68 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein14.6 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de coucous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de hertenhotdog in plakjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wokpan of hapjespan op hoog vuur en bak de hertenhotdog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en de ui toe en bak 1 - 2 minuten mee. 
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 - 6 minuten mee.
  • Roer af en toe door.
3
  • Snijd ondertussen de citroen in parten en de kruiden fijn.
  • Knijp in partje citroen per persoon uit boven de couscous en roer de couscous los met een vork.
  • Meng de couscous in de pan met de hertenhotdog en de groenten en roer goed door.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de couscous in diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de geroosterde paprikasaus over de borden.
  • Garneer met de geschaafde amandelen, de verse kruiden en de overige citroenpartjes.