Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Hotdog bun
(Contains Rye, Soy, Wheat)
200 g
Potatoes
5 g
Fresh basil
1.5 piece
Tomato
45 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
Red onion
10 milliliters
Basil crème
1 piece
Venison hotdog
(Contains Mustard)
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
White wine vinegar
¼ tablespoon
Sugar
¼ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Zet het vuur laag en laat de ui, afgedekt, 20 - 25 minuten karamelliseren. Schep af en toe om.
Snijd de helft van de tomaat in kleine blokjes en de andere helft in partjes. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes met de helft van het basilicum en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise. Verwarm de hertenhotdog de laatste 8 - 10 minuten bij de ui in de pan (zie Tip). Bak de hotdogbroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
Tip: Kook je voor 4 personen of meer? Bak de worsten dan met 1/2 el roomboter in een andere pan.
Meng ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el basilicum-mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Voeg de tomatenpartjes en het overige basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe en meng goed.
Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte 3 cm in, maar snijd het broodje niet compleet doormidden. Leg de worst in het broodje. Besmeer de worst met de basilicum-mayonaise. Verdeel de gekaramelliseerde ui en de tomaat-basilicumtopping over de broodjes. Serveer de salade, aardappelen en overige basilicum-mayonaise ernaast.