Hertenpeper met aardappelpuree
Hertenpeper met aardappelpuree

Hertenpeper met aardappelpuree

Met gebakken paddenstoelen en salade

Het hert dat je vandaag bereidt, komt uit de Schotse Hooglanden en is al acht uur gestoofd. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, het komt de smaak ook ten goede. Valt het in de smaak? Bestel dan voor kerst de Kerstbox Original of Deluxe en geniet van een verrassend kerstdiner met deze hertenpeper als hoofdgerecht.

Allergens:
Rye
Gluten/Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½

Ui

¼

Peen

3 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1

Laurierblad

150 g

Hertenpeper

(Contains Rye, Gluten/Gluten)

4

Verse tijm

(May be present Celery)

100 g

Gemengde paddenstoelen

3

Verse dragon

(May be present Celery)

15 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

20 g

Babyspinazie en radicchio

Not included in your delivery

1.5

Zwarte balsamicoazijn

2

Roomboter

(Contains Milk)

Melk

(Contains Milk)

1

Olijfolie

1

Extra vierge olijfolie

¼

Honing

¼

Mosterd

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3694 kJ
Calories883 kcal
Fat42 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate77 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein41 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Potato Masher
Bowl
Casserole with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie (over van het voorgerecht) en snijd de blaadjes fijn. Bewaar de ui, de peen en de helft van de peterselie afgesloten en apart van elkaar in de koelkast tot gebruik.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de helft van de roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de puree afgedekt in een kom in de koelkast tot gebruik.

Hertenpeper stoven
4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit ondertussen de overige roomboter in een braad- of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de peen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de laurier, 75 ml water per persoon en de hertenpeper toe en laat, afgedekt, 25 – 30 minuten stoven.

Puree in de oven
5

Roer eventueel een scheutje melk door de aardappelpuree om het geheel weer wat smeuïger te maken en schep de puree in een ovenschaal. Bak de aardappelpuree 35 – 40 minuten in de oven (zie kaart voor tip). Verwarm de hertenpeper vlak voor serveren op laag vuur in de braad- of hapjespan (zie kaart voor tip).

Paddenstoelen bakken
6

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 – 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
7

Snijd ondertussen de blaadjes van de dragon fijn en hak de pecannoten grof (zie kaart voor tip). Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de gemengde sla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pecannoten.

Serveren
8

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de paddenstoelen erop en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de hertenpeper en salade.