Hertenpeper met aardappelpuree
Hertenpeper met aardappelpuree

Hertenpeper met aardappelpuree

met gebakken paddenstoelen en salade

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slow cooker.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

150 g

Deer stew

1 piece

Bay leaf

300 g

Potatoes

4.95 g

Fresh tarragon, curly parley & thyme

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

10 g

Pumpkin seeds

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

milliliters

[Plant-based] milk

¼ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories887 kcal
Energy (kJ)3709 kJ
Fat42 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate75 g
Sugar13 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein45 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden en bakken
1

Breng ruim water an de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen bereiden
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.