Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Carrot
150 g
Deer stew
1 piece
Bay leaf
300 g
Potatoes
5 g
Fresh tarragon, curly parley & thyme
175 g
Pre-cut mushroom mix
5 g
Pumpkin seeds
20 g
Arugula & lamb's lettuce
piece
Leffe 0.0%
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
milliliters
[Plant-based] milk
⅓ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
⅓ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.
Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.