Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen
Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade met dragon en pompoenpitten

Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

150 g

Deer stew

1 piece

Bay leaf

300 g

Potatoes

5 g

Fresh tarragon, curly parley & thyme

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

5 g

Pumpkin seeds

20 g

Arugula & lamb's lettuce

piece

Leffe 0.0%

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

milliliters

[Plant-based] milk

⅓ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

⅓ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories870 kcal
Energy (kJ)3640 kJ
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate76 g
Sugar14 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein45 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen koken
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.