Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons
Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

met frisse komkommersalade

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

½ piece

Eggplant

15 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ piece

Red onion

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

125 g

Chestnut mushrooms

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories470 kcal
Energy (kJ)1967 kJ
Fat19.4 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate54.8 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein14 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Sautépan or large frying pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in plakken. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine en de champignons toe en bak 6 - 8 minuten.

Saus maken
3

Voeg de hoisinsaus toe aan de pan met aubergine en champignons en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Komkommer marineren
4

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en laat staan tot gebruik. 

Flammkuchen beleggen
5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room erover. Beleg met de aubergine, champignons en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 – 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Besprenkel de flammkuchen met honing naar smaak. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de komkommersalade.