Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
½ piece
Eggplant
15 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
½ piece
Red onion
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ piece
[Persian] cucumber
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
125 g
Chestnut mushrooms
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in plakken.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine en de champignons toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de hoisinsaus toe aan de pan met aubergine en champignons en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en laat staan tot gebruik.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room erover. Beleg met de aubergine, champignons en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 – 10 minuten in de oven.
Besprenkel de flammkuchen met honing naar smaak. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de komkommersalade.