Speciaal ingrediënt in je box! Doordat dit broodje gemaakt is op basis van wortel heeft het een heerlijk lichtzoete smaak en is het ook nog eens een bron van vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Carrot bun
(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)
25 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Onion
1 piece
Chicken burger from Oranjehoen
25 g
Beansprouts
200 g
Potatoes
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Nasi-bami spice mix
½ piece
Carrot
¼ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Red wine vinegar
2 teaspoon
Sugar
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en de helft van de suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om.
Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wortel, de koriander en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.
Voeg de taugé , 2/3 van de hoisinsaus en de overige suiker toe aan de grillpan. Meng goed door en bak nog 1 minuut. Draai de burger een paar keer om zodat de hele burger bedekt is met de saus. Voeg de wortelsalade toe aan de kom en meng met de komkommer. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.
Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, taugé, kipburger en wat salade. Bestrooi de aardappelen met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de aardappelen en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.