Een rijke stoof vol groenten, op smaak gebracht met tijm en verse dragon. Je bereidt de groenten in de frisse appelcider. Door deze in te laten koken zal de alcohol grotendeels vervliegen. Dit gebeurt bij 60 graden Celsius. Hierdoor blijft alleen de zoete smaak van de appelcider achter in het gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½
Ui
150
Vastkokende aardappelen
½
Peen
½
Prei
150
Appelcider
(Contains Sulphites)
⅓
Tomatenpuree
1
Gedroogde tijm
⅓
Appel
3
Verse dragon
(May be present Celery)
½
Linzen
100
Groentebouillon
1
Roomboter
(Contains Milk)
1
Mosterd
½
Witte balsamicoazijn
Peper en zout
Bereid de bouillon en snipper de ui. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en de prei in ringen.
Verhit de roomboter in een stoof- of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de appelcider toe en laat 2 minuten op hoog vuur inkoken.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, mosterd en tijm toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de aardappelen, groenten en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten stoven.
Snijd ondertussen de appel in blokjes en het blad van de dragon fijn. Voeg in de laatste 3 minuten de appel, linzen (met vocht) en de witte balsamicoazijn toe.
Roer vlak voor het opdienen de helft van de dragon toe aan de stoof en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige dragon.