Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing kun je alle smaken met elkaar in balans brengen. Deze keer maak je een typisch Scandinavische dressing met onder andere mosterd en dille. Je serveert de dressing met onder meer Hollandse radijsjes. Heb je radijs over? Gebruik het dan als broodbeleg.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
150 g
Sperziebonen
5 unit
Radijs
2 sprig
Verse dille
(May be present Celery)
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes.
Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille heel fijn.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en meng ¾ van de forel, met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en dille.