Hollandse salade met gerookte forel
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met radijs en mosterd-dilledressing

Vandaag staat er een heerlijke salade op het menu! Je mengt de aardappelen met de dressing terwijl ze nog warm zijn. Zo trekken de smaken er beter in.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

200 g

Green beans

0.36 bunch

Radish

2.5 g

Fresh dill

1 piece

Smoked trout fillet

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories569 kcal
Energy (kJ)2381 kJ
Fat28 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate47 g
Sugar4 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar.

Bonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelpartjes. Giet daarna alles af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng hetgrootste deel van de forel met de aardappelen, sperziebonen, radijs en radijsblad in de saladekom met de dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met deoverige forel en dille.