Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met peultjes, wortel en aardappelpartjes

Je geeft de boomstammetjes extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried rosemary

50 g

Mangetout

250 g

Oven-ready potato wedges

150 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4028 kJ
Calories963 kcal
Fat58.7 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate70.3 g
Sugar4 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein73.8 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Large Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Boomstammetjes maken
2

Voeg het gehakt, de kaas, het ei en 3/4 panko toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door elkaar. Rol twee boomstammetjes per persoon. Verdeel de overige panko over een diep bord, samen met de rozemarijn. Meng het mengsel goed door elkaar en wentel de boomstammetjes erdoor.

Boomstammetjes garen
3

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes 2 - 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn. Leg daarna in een ovenschaal. Zet de koekenpan opzij om opnieuw te gebruiken in stap 5. Bak de boomstammetjes 12 - 16 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Dikkere boomstammetjes hebben meer tijd nodig om gaar te worden. Controleer ze goed en bak zo nodig langer. Als je wilt, kun je voor het serveren eentje opensnijden om te controleren.

Groenten koken
4

Kook ruim water in een pan en kook de wortelschijfjes 4 minuten. Voeg de peultjes toe en laat nog eens 4 minuten koken (zie Tip). Giet af en spoel de groenten af onder koud water.

Tip: De uiteinden van peultjes kunnen soms taai zijn, Deze kan je eventueel verwijderen.

Aardappelen bakken
5

Voeg de groenten toe aan dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en bak de groenten 1 minuut. Blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de boomstammetjes met de aardappelpartjes en groenten. Serveer de mayonaise ernaast.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.