Honing-mosterd varkenshaas
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Eggplant

½ sprig

Fresh rosemary

200 g

Potatoes

1 piece

Garlic

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories626 kcal
Energy (kJ)2618 kJ
Fat25.2 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate64.5 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein29.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Whisk
Large wok or sautépan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.

Marinade maken
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en verse rozemarijn toe en bak 8 - 10 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Varkenshaas bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Serveren
6

Meng de basilicumcrème door de groenten. Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.