Honing-mosterdvarkenshaas met aardappelpartjes
Honing-mosterdvarkenshaas met aardappelpartjes

Honing-mosterdvarkenshaas met aardappelpartjes

met aubergine en paprika uit de oven

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ unit

Carrot

½ unit

Onion

½ unit

Bell pepper

½ unit

Eggplant

½ sprig

Fresh rosemary

200 g

Potatoes

1 unit

Garlic

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2637 kJ
Calories630 kcal
Fat25.6 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate65.3 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein29.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Whisk
Large wok or sautépan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.

Marinade maken
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en rozemarijn toe en bak 12 - 15 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Varkenshaas bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.

Serveren
6

Meng de basilicumcrème door de groenten. Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.