Honing-mosterdzalm met geroosterde krieltjes
Honing-mosterdzalm met geroosterde krieltjes

Honing-mosterdzalm met geroosterde krieltjes

met oranje en gele wortel

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Carrot

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1.5 piece

Yellow carrot

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2842 kJ
Calories679 kcal
Fat30.2 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate68.7 g
Sugar20.2 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein25.7 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventueel grote krieltjes in vieren. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. 

Krieltjes roosteren
2

Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de beide wortelsoorten en snijd in plakken van 1 cm breed. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van 1/2 takje tijm per persoon en snijd grof. 

Groenten stoven
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 1 minuut. Voeg de knoflook, verse tijm en per persoon: 50 ml groentebouillon en 1 tl basterdsuiker toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Haal het deksel van de pan en verhit de groenten nog 2 minuten zonder deksel. 

Sausje maken
4

Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.

Zalm bakken
5

Dep de zalm droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Smeer de zalm in met het honing-mosterdsausje. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden. Serveer met de geroosterde krieltjes en groenten.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.