Honing-teriyaki boekoeloekoeburger
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Oats
Celery
Soy
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

0.52 piece

Egg

⅓ piece

Onion

15 g

Grated mature cheese

1 piece

White bread roll

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

50 g

Slaw mix

½ piece

[Persian] cucumber

150 g

Diced potato

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sambal

5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories623 kcal
Energy (kJ)2605 kJ
Fat22 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate84 g
Sugar22 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein20 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Boekoeloekoeburger maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

Zoetzure komkommer maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig op middelhoog vuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed. Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken
3

Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruidenmix, peper en eventueel zout. Bak het broodje in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

Serveren
4

Meng in een kom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes. Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als exra side.