Teriyaki-boekoeloekoeburger
Teriyaki-boekoeloekoeburger

Teriyaki-boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en gebakken aardappeltjes

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Oats
Celery
Egg
Milk
Soy
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Boekeloekoe burger mix

(Contains Wheat, Oats, Celery May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts)

½ piece

Egg

(Contains Egg)

⅓ piece

Onion

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Slaw mix

½ piece

[Persian] cucumber

200 g

Potatoes

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sambal

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3589 kJ
Calories858 kcal
Fat37.9 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate103.3 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein22.1 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Boekoeloekoeburger maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts het ei in een kom. Snipper de ui zeer fijn.
  • Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is.
  • Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Zoetzure komkommer maken
2
  • Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
  • Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken
3
  • Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant.
  • Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Serveren
4
  • Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise met 1 tl sambal en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip 1). Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ciabatta open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes (zie Tip 2).
  • Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelen naast de burger.

Tip 1: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal achterwege.

Tip 2: Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.