Huevos-rancherosbowl met frisse salsa
Huevos-rancherosbowl met frisse salsa

Huevos-rancherosbowl met frisse salsa

met tortillachips en avocadodip

Speciaal ingrediënt in je box! De 'rescued avocadodip' - gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Quick-cook brown rice

½ pack

Black beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Tomato

70 g

Corn

¼ bunch

Scallions

1 piece

Egg

(Contains Egg)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Avocado dip

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

40 g

Beetroot tortilla chips

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

150 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4175 kJ
Calories998 kcal
Fat46.4 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate104.4 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber22.6 g
Protein33.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. 
  • Kook de rijst 8 minuten.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur, voeg de zwarte bonen toe en laat, afgedekt, 5 minuten staan.
Salsa maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de mais, de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en de koriander met 1 tl wittewijnazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Eieren bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Verkruimel de witte kaas en verdeel over de pan (zie Tip). 
  • Breek 1 ei per persoon over de kaas in de pan en bak tot het ei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
4
  • Meng de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de bonen en rijst.
  • Verdeel het geheel over de borden.
  • Leg het gebakken ei met de witte kaas bovenop de rijst.
  • Serveer met de salsa, de tortillachips en de avocadodip.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.